Heb je lijf lief

shiatsu therapie laat vrouwen stralen
v

Elke maand een paar dagen gevloerd?

PMS, te heftig vloeien, buikkramp. Verdwijn jij ook het liefst een paar dagen per maand, maar gaat het leven gewoon door?

v

Aan het overleven?

Hoeveel ballen houd jij in de lucht? Gaat al je energie naar anderen? Voel jij je moe, gefrustreerd, somber, angstig en ben je de weg kwijt?

v

Je lijf een last?

Gynaecologische klachten, vervelende ervaringen met sexualiteit, zwanger worden lukt niet, geen partner? Heb jij je vrouwelijkheid maar overboord gegooid?

Shiatsu therapie creëert een basis in jezelf

Fysieke klachten, emotionele vragen, (on)bewuste patronen waarmee jij jezelf beschermt, ze kunnen ons flink in de weg zitten. Hoe zou het zijn wanneer jij leert luisteren naar en vertrouwen op de signalen van je eigen lijf? Jouw lijf is namelijk een eerlijke gids.

Soms raken vrouwen zo gewend aan klachten dat ze ze accepteren als normaal of ze nemen ze niet eens meer waar. Vaak denken vrouwen dat pms erbij hoort, dat slecht slapen gewoon is of dat buikpijn bij intimiteit hoort. Toch zul je versteld staan van het effect van shiatsu therapie.

Bij shiatsu therapie leer je los te laten, te ontspannen en te ademen. Je leert contact te maken met je lijf en te vertrouwen op de signalen die ze geeft. Daardoor ben jij weer met liefdevolle aandacht overal in je lijf aanwezig en ontstaat een stevige basis om op terug te vallen.

Pure vrouwelijkheid is van een ongekende schoonheid en kracht.

Daar mogen vrouwen onbeperkt van genieten!

Leef je vragen

op een dag wandel je het antwoord in

Het zit in mijn aard om het leven te willen begrijpen. Als jong meisje kon ik er uren met vriendinnen over kletsen. Als jonge vrouw zocht ik antwoorden in de studies die ik volgde, las ik vele (zelfhulp)boeken, volgde ik therapie. Alle vrouwen thema’s in mijn leven heb ik op deze manier van a tot z onderzocht. Zoals het ontdekken van mijn eigen ritme, partner zijn, alleen zijn, dochter zijn en moeder van dochters zijn, gynaecologische vragen, borstgezondheid en andere vrouwenkwesties.

Nu ben ik op een punt beland in mijn leven dat kennis en ervaring samen komen. Ik geniet van de vragen die ik leef en ik laat me verrassen door de antwoorden die komen. En ik heb prachtig werk! Met shiatsu therapie ondersteun ik vrouwen van alle leeftijden bij het leven van hun vragen.

Ook jij kunt je volop vrouw voelen en krachtig en stralend in het leven staan.

v

Voelen, denken & lijf in balans

“Your issues are in your tissues”. Ofwel, je lijf heeft een geheugen voor ervaringen en emoties. Diepe ontspanning van je weefsels brengt je issues in beweging en dat geeft ruimte.

v

Op en top vrouw

Sensualiteit is een vrouwelijke, zachte, oersterke energie. In ons bekken kunnen we haar voelen. Leven vanuit deze bron maakt je krachtig en zelfbewust. 

v

Je cyclus als ritme

Het lichaam van een vrouw heeft een eigen cyclus van opbouw en afbraak. Zelfs na de overgang voelen we dit. Wanneer je je dagelijkse leven afstemt op dit ritme in je lijf, vind je balans, rust en ruimte.

Wat vrouwen hebben ervaren

Als verloskundige geef ik alles wat ik heb om vrouwen vanuit hun eigen kracht (thuis) te laten bevallen. Als moeder geef ik mijn kinderen alles wat ik heb aan liefde, aandacht en structuur. Soms zijn er dan momenten dat ik op ben, vol en leeg tegelijk. Bij Lies op de bank kom ik tot rust. Ik voel de ontspanning in mijn lijf en krijg helderheid in mijn hoofd. Als ik de bank afstap voel ik me weer stevig op beide benen staan. Ik verwijs graag vrouwen naar haar door om herstel na de bevalling te bespoedigen.

Margaretha, 42 jaar

Verloskundige

Ik kwam bij Lies op de bank om meer lichaamsbewustzijn te krijgen. Mijn lijf was me niet echt vertrouwd en dat wilde ik graag veranderen.
Lies werkt met veel persoonlijke aandacht. Ze denkt echt met je mee wat voor jou het beste is of het beste werkt voor je vraag. In de loop van de tijd heb ik steeds meer leren voelen in mijn lijf. En ben ik steeds meer gaan genieten van mijn lijf en wie ik ben. Van mensen uit mijn omgeving krijg ik regelmatig de opmerking dat ik er zo stralend uit zie!

Christl, 51 jaar

MBO Docent

Pure vrouwelijkheid is jou gegund!

Je lijf is een prachtige ingang om contact te maken met de wijsheid die in jou schuilgaat. Shiatsu, als vorm van body coaching, leert je ontspannen, verstillen, liefdevol zijn voor jezelf, en ondersteunt het herstelproces voor een scala aan vrouwenklachten.

Ik start een sessie altijd met een kort gesprek om te horen hoe het met je is. Daarna kom je op de fouton of de behandelbank. Je draagt tijdens de behandeling gewoon je eigen kleding, liefst kleding die makkelijk en soepel zit.

De sessies komen voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking. Check hier of bij je eigen zorgverzekering voor welke vergoeding jij in aanmerking komt.

 

Jij bent het waard om vol voor te gaan!

Verteer wat je belemmert en creëer ruimte in je lijf om te leven.

Veelgestelde vragen

Komen de behandelingen voor vergoeding in aanmerking?

Ik ben aangsloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Mijn behandelingen komen daarmee in aamerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Check hier welke verzekeraars shiatsu vergoeden. Check ook altijd de voorwaarden van je eigen aanvullende verzekering. Zo voorkom je teleurstelling en onverwachte kosten achteraf.

Geef je ook workshops over vrouwen thema's?

Jazeker! En ik werk daarbij ook graag samen met collega’s. 

Over de volgende thema’s geef ik in het najaar van 2020 workshops

  • Borstweefselgezondheid
  • De 5 Elementen en vrouwelijkheid
  • Lief je Lijf

Op social media kun je te zijner tijd de data en informatie vinden.

 

Geef je oefeningen of tips voor thuis?

Om het effect van de behandelingen krachtiger te maken is het fijn wanneer je thuis op een liefdevolle manier aandacht besteedt aan je lijf. 

Ik zoek altijd naar tips of oefeningen die aansluiten bij jouw dagelijkse routine. Een mooi voorbeeld is het integreren van zelfmassage in je dag door extra liefdevol je gezicht te reinigen en verzorgen als je opstaat of naar bed gaat. Je geeft op die manier zelfs aandacht aan je organen, omdat die terug te vinden zijn in de zones van je gezicht.

Als je gretig bent gaan we de diepte in met steviger oefeningen.

Hoeveel sessies zijn nodig voor resultaat?

Shiatsu is geen quick fix solution. Je lijf heeft tijd nodig om de opgeslagen blokkades vrij te geven en de nieuwe ruimte in te nemen. Daar komt bij dat het maatwerk is. Iedere vrouw is anders, elk lijf reageert anders.

Wat ik aanhoud als ijkpunt is dat je na drie sessies echt verbetering moet voelen. Is dat voor jou niet zo dan overleggen we samen wat wijsheid is, en ronden we eventueel onze samenwerking af.

Een diepgaande en blijvende verandering vraagt om 5 tot 7 behandelingen.

Verwijs je ook door naar andere therapeuten?

Ik heb een netwerk van collega’s om me waar ik mee samenwerk. Ik ben niet in alle vragen de juiste expert voor jou en daarom verwijs ik graag door naar collega’s en vice versa.

Collega’s waar ik mee samen werk

Acupunctuur voor vrouwen

Haptonomie

Mindfulness/praktijk ondersteuner GGZ

Psychosociale therapie/EMDR

Jongerencoach en gezinscoach

Wat vrouwen hebben ervaren

Na een aantal behandelingen was mijn cyclus minder pijnlijk en heftig. Lies heeft me acupunctuurpunten geleerd om zelf te masseren voor wanneer de klachten weer opspelen. Dat helpt me goed.

Marieke, 19 jaar

Student bewegingswetenschappen

Lies, dank je wel voor je energie en de inzichten tijdens de behandelingen. Dankzij de sessies bij jou heb ik, na een aantal onprettige ervaringen, de liefdevolle verbinding met mijn lijf weer gevonden.

Elisabeth, 32 jaar

Coach

Ga voor vitaliteit & sprankeling. Leef voluit!

Jij hebt het in je om te creëren wat je maar wilt, vind die oerkracht in jezelf!