Vind je balans

shiatsu brengt evenwicht

ervaar weer rust in je lijf, denken en voelen

v

Emotioneel uit balans?

Soms vraagt het leven net teveel van onze balans:

 • rouw en verlies
 • pril moederschap
 • de overgang
 • een scheiding of conflict
 • werk gecombineerd met mantelzorg of gezin
 • nare grensoverschrijdende ervaringen
v

Uit evenwicht omdat je lijf niet meewerkt?

Soms regelt je lijf het anders dan je had gehoopt:

 • (on)vruchtbaarheid
 • menstruatiestoornissen als PMS, heftig vloeien, pijn
 • pijnlijke borsten bij b.v. mastopathie
 • veranderingen na ziekte of operatie
 • moeite met in- of doorslapen
 • opvliegers 

In balans

je lijf en hoofd zijn het weer eens

Een veel gehoorde uitspraak van de vrouwen in mijn praktijk is: “het hoort er toch gewoon bij?” Vaak leven deze vrouwen al langere tijd met klachten als PMS, hoofdpijn, slecht slapen, buikpijn bij intimiteit. Het is alsof we verleerd zijn werklijk te voelen hoe het met ons is. En de warmte van met andere vrouwen onze ervaringen delen kennen we eigenlijk niet meer.

In het gesprek voorafgaand aan de behandeling vinden vrouwen vaak de langgezochte (h)erkenning. Een zucht van verlichting, een traan van bewegend verdriet. In dit moment ligt de basis voor het ontdekken van (zelf)vertrouwen in het eigen lijf.

De aanraking in shiatsu therapie nodigt uit om los te laten, te ontspannen en te ademen. Op een liefdevolle en warme wijze (her)ontdek je het contact met je eigen wijze lijf en leer je te luisteren naar haar signalen. Kleine oefeningen of rituelen voor thuis versterken het effect van de behandelingen. En zo vind je een nieuwe balans.

Hoe zou het zijn wanneer jij leert luisteren naar en vertrouwen op de signalen van je eigen lijf? Jouw lijf is namelijk een eerlijke gids en wijst je de weg naar meer evenwicht.

Pure vrouwelijkheid is van een ongekende schoonheid en kracht.

Daar mogen vrouwen onbeperkt van genieten!

Leef je vragen

op een dag wandel je het antwoord in

Het zit in mijn aard om het leven te willen begrijpen. Als jong meisje kon ik er uren met vriendinnen over kletsen. Als jonge vrouw zocht ik antwoorden in de studies die ik volgde, las ik vele (zelfhulp)boeken en volgde ik therapie. Alle vrouwen thema’s in mijn leven heb ik op deze manier van a tot z onderzocht.

Zoals het ontdekken van mijn eigen ritme, partner zijn, alleen zijn, dochter zijn en moeder van dochters zijn, gynaecologische vragen, borstgezondheid en andere vrouwenkwesties. Periodes waarin ik mijn balans kwijt was leerde ik met lichaamswerk omzetten naar nieuw evenwicht.

Nu ben ik op een punt beland in mijn leven dat kennis en ervaring samen komen. Ik geniet van de vragen die ik leef en ik laat me verrassen door de antwoorden die komen.

En ik heb prachtig werk! Ik ondersteun vrouwen met shiatsu en borstweefselbehandelingen bij het vinden van hun balans, fysiek-mentaal-emotioneel.  Samen ontdekken we de wijsheid die ligt besloten in je lijf en creëren we een stevig evenwicht.

Ook jij kunt je volop vrouw voelen en krachtig en stralend in het leven staan.

v

Op en top vrouw

Sensualiteit is een vrouwelijke, zachte, oersterke energie. In ons bekken kunnen we haar voelen. Leven vanuit deze bron maakt je krachtig en zelfbewust. 

v

In balans

“Your issues are in your tissues”. Diepe ontspanning van je weefsels brengt je issues in beweging en dat geeft ruimte voor jou!

Wat vrouwen hebben ervaren

Als verloskundige geef ik alles wat ik heb om vrouwen vanuit hun eigen kracht (thuis) te laten bevallen. Als moeder geef ik mijn kinderen alles wat ik heb aan liefde, aandacht en structuur. Soms zijn er dan momenten dat ik op ben, vol en leeg tegelijk. Bij Lies op de bank kom ik tot rust. Ik voel de ontspanning in mijn lijf en krijg helderheid in mijn hoofd. Als ik de bank afstap voel ik me weer stevig op beide benen staan. Ik verwijs graag vrouwen naar haar door om herstel na de bevalling te bespoedigen.

Margaretha, 42 jaar

Verloskundige

Ik kwam bij Lies op de bank om meer lichaamsbewustzijn te krijgen. Mijn lijf was me niet echt vertrouwd en dat wilde ik graag veranderen. Lies werkt met veel persoonlijke aandacht. Ze denkt echt met je mee wat voor jou het beste is of het beste werkt voor je vraag. In de loop van de tijd heb ik steeds meer leren voelen in mijn lijf. En ben ik steeds meer gaan genieten van mijn lijf en wie ik ben. Van mensen uit mijn omgeving krijg ik regelmatig de opmerking dat ik er zo stralend uit zie!

Christl, 51 jaar

MBO Docent

Pure vrouwelijkheid is jou gegund!

Shiatsu is een heldere en ook warme taal om te leren luisteren naar je innerlijke wijsheid. Shiatsu brengt in beweging wat te vast zit en ondersteunt het loslaten van wat niet meer dient. Jij vindt je balans.

Ik start een sessie altijd met een kort gesprek om te horen hoe het met je is. Daarna kom je op de fouton of de behandelbank. Je draagt tijdens de behandeling gewoon je eigen kleding, liefst kleding die makkelijk en soepel zit.

Shiatsu komt voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking. Check hier of bij je eigen zorgverzekering voor welke vergoeding jij in aanmerking komt.

Jij bent het waard om vol voor te gaan!

Verteer wat je belemmert en creëer ruimte in je lijf om te leven.

Veelgestelde vragen

Komen de shiatsu behandelingen voor vergoeding in aanmerking?

Ik ben aangsloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Mijn behandelingen komen daarmee in aamerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Check hier welke verzekeraars shiatsu vergoeden. Check ook altijd de voorwaarden van je eigen aanvullende verzekering. Zo voorkom je teleurstelling en onverwachte kosten achteraf.

Geef je ook workshops over vrouwen thema's?

Jazeker! En ik werk daarbij ook graag samen met collega’s. 

Over de volgende thema’s geef ik in het najaar van 2020 workshops

 • Borstweefselgezondheid
 • De 5 Elementen en vrouwelijkheid
 • Lief je Lijf

Op social media kun je te zijner tijd de data en informatie vinden.

 

Geef je oefeningen of tips voor thuis?

Om het effect van de behandelingen krachtiger te maken is het fijn wanneer je thuis op een liefdevolle manier aandacht besteedt aan je lijf. 

Ik zoek altijd naar tips of oefeningen die aansluiten bij jouw dagelijkse routine. Een mooi voorbeeld is het integreren van zelfmassage in je dag door extra liefdevol je gezicht te reinigen en verzorgen als je opstaat of naar bed gaat. Je geeft op die manier zelfs aandacht aan je organen, omdat die terug te vinden zijn in de zones van je gezicht.

Als je gretig bent gaan we de diepte in met steviger oefeningen.

Hoeveel sessies zijn nodig voor resultaat?

Shiatsu is geen quick fix solution. Je lijf heeft tijd nodig om de opgeslagen blokkades vrij te geven en de nieuwe ruimte in te nemen. Daar komt bij dat het maatwerk is. Iedere vrouw is anders, elk lijf reageert anders.

Wat ik aanhoud als ijkpunt is dat je na drie sessies echt een verandering moet voelen. Is dat voor jou niet zo dan overleggen we samen wat wijsheid is, en ronden we eventueel onze samenwerking af. Ik heb een uitgebreid netwerk waarbinnen ik, indien dat gewenst is, kan doorverwijzen.

Een diepgaande en blijvende verandering vraagt om 7 tot 10 behandelingen.

Verwijs je ook door naar andere therapeuten?

Ik heb een netwerk van collega’s om me waar ik mee samenwerk. Ik ben niet in alle vragen de juiste expert voor jou en daarom verwijs ik graag door naar collega’s en vice versa.

Collega’s waar ik mee samen werk

Acupunctuur voor vrouwen

Haptonomie

Mindfulness/praktijk ondersteuner GGZ

Psychosociale therapie/EMDR

Jongerencoach en gezinscoach 

Lactatiekundige Laura

Wat vrouwen hebben ervaren

Na een aantal behandelingen was mijn cyclus minder pijnlijk en heftig. Lies heeft me acupunctuurpunten geleerd om zelf te masseren voor wanneer de klachten weer opspelen. Dat helpt me goed.

Marieke, 19 jaar

Student bewegingswetenschappen

Lies, dank je wel voor je energie en de inzichten tijdens de behandelingen. Dankzij de sessies bij jou heb ik, na een aantal onprettige ervaringen, de liefdevolle verbinding met mijn lijf weer gevonden.

Elisabeth, 32 jaar

Coach

Registraties

Shiatsu komt voor vergoeding in aanmerking. Check hier of jouw aanvullende verzekering shiatsu heeft opgenomen in haar pakket.

In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en de klacht- en tuchtregeling van Shiatsu Vereniging Nederland en het RBCZ.