Alles over borstgezondheid, borstklachten en borstweefselbehandelingen

 

Vind hier alles wat jij wilt weten over borstgezondheid, borstklachten en borstweefselbehandelingen. Informatie die helpt om vrijuit te praten en elkaar te ondersteunen.

Voor veel vrouwen is praten over hun eigen borsten best spannend of intiem. Met als gevolg dat vrouwen in hun eentje worstelen met gevoelens van angst, schaamte, twijfel of zorgen. Of dat moeders hun dochters niet (durven) inwijden in de gezondheid van een vrouwenlichaam en vrouwenborst.

Vrouwen van alle leeftijden hebben twijfels of zelfs schaamte over de vorm en grootte van hun borsten. Dit kan komen omdat borsten worden geassocieerd met seks en de vraag of de ander ze wel mooi of opwindend vindt. Moet ik een borstvergroting of moet ik een borstverkleining? Het zijn indringende vragen met ook grote gevolgen voor jouw gezondheid.

Ook problemen met het geven van borstvoeding is voor vrouwen een heel gevoelig onderwerp. Net bevallen ben je kwetsbaar en goedbedoelde maar vaak te snel geplaatste opmerkingen kunnen je zo uit je balans halen. Wel of geen borstvoeding geven vraagt om goed mogen luisteren naar jezelf en jouw lijf, zodat jij echt je eigen keuze kunt maken.

Pijnlijke of gevoelige borsten, verhardingen of andere klachten roepen al gauw een schrikbeeld op en kunnen voor heel wat stress zorgen. Ken jij je eigen borsten en weet jij of een verandering bij jouw lijf hoort of dat er misschien iets anders aan de hand is? Durf jij er met je arts het gesprek over aan te gaan?

Aandacht voor de gezondheid van je borsten zou voor alle meisjes en vrouwen een natuurlijk onderwerp van gesprek mogen zijn. Borsten zijn een zichtbaar deel van je vrouwenlijf, ze maken jou tot wie je bent. Ze bevinden zich vlakbij je hart en zijn daarmee ook heel gevoelige antennes voor hoe jij je voelt.

Hoe fijn is het als het aanraken van je borsten voor jou heel vanzelfsprekend voelt. Dat je weet hoe je borsten op elk moment van je cyclus aanvoelen. Dat jij vertrouwd bent met de natuurlijke veranderingen in je borsten tijdens je cyclus, de overgang, zwangerschappen. En dat jij weet hoe jezelf kunt zorgen voor gezonde, soepele en pijnvrije borsten. En dat jij zonder schaamte hulp kunt zoeken als je vragen of problemen hebt.

 

Borstgezondheid vertelt o.a. over

  • Zelfzorg voor je borsten
  • Borstweefselbehandelingen
  • Borstklachten
  • Borstonderzoeken

Artikelen over Borstgezondheid

Wat is een borstwikkel

VLOW®borstweefselbehandelingen en borstwikkels Wat is een borstwikkel Borstwikkels zijn speciaal voor VLOW®therapeuten ontwikkeld door Wikkelcare. Een borstwikkel bestaat uit een handgemaakte katoenen wikkel-lap, een katoenen of flanellen borst-lap en pure schapenwol....