Specifieke vrouwenklachten

Doordat vrouwen sterk beïnvloed worden door de cyclus van hun hormonen is hun lijf, denken en voelen constant in beweging. Invloeden vanuit de omgeving, als voeding, milieu, stress, drukte kunnen makkelijk de subtiele balans van de hormonen verstoren. Een vrouw die deze levenscyclus in haar leven integreert heeft grote mogelijkheden, maar als de balans verstoord raakt kunnen zich specifieke vrouwenklachten voordoen.

De invloed van hormonen speelt vanaf de pubertijd een grote rol. Denk maar aan de ontwikkeling van meisje tot vrouw, de jongvolwassene die haar seksualiteit gaat ontdekken, de vrouw die haar biologische klok voelt tikken, de vrouw die in de overgang raakt, haar menopauze heeft of in de postmenopauze de hormonen tot rust voelt komen.

Vrouwen zijn bij uitstek het voorbeeld van de eenheid tussen lichaam en geest. Een schommeling van de hormonen bijvoorbeeld, heeft heel vaak effect op hoe een vrouw zich voelt of hoe haar geheugen kan werken. Behandeling van vrouwenklachten richt zich daarom op de balans tussen lichaam en geest en speelt zich dan ook altijd af op al die niveaus.

Voor vrouwen is het enorm belangrijk om over hun eigen lijf te kunnen beschikken. Informatie over de werking van dat lijf of over typische vrouwenklachten biedt houvast. Ik gun het iedere vrouw dat zij zich vrij voelt om te praten over wat haar bezighoudt en wat klachten met haar doen.

Daarom staat in deze categorie Vrouwenklachten achtergrondinformatie over de werking van ons lijf en de klachten die typisch voor vrouwen zijn. De informatie is gebaseerd op zowel westerse inzichten als oosterse inzichten.

Specifieke vrouwenklachten die aanbod komen zijn o.a.

  • Menstruatieklachten
  • Overgangsklachten
  • Endometriose
  • Blaasklachten
  • Onvruchtbaarheid
  • Hormonen
  • Spanningshoofdpijn
  • Lusteloosheid
  • Problemen op seksueel gebied

Er zijn heel veel goede en wijze vrouwen bij wie jij terecht kunt voor informatie. Ik zal regelmatig een link naar hun site of boeken in mijn informatie opnemen, zodat je je lekker verder kunt oriënteren.

Voor alle vragen over je borsten, borstklachten, borstgezondheid en borstweefselbehandelingen verwijs ik je naar de categorie Borstgezondheid op deze site.

Gerelateerde artikelen