Nurse TALK

Nurse TALK

Compassie in de zorg Ze kwam met de deur in huis vallen – dit artikel is geschreven ten behoeve van het thema ‘contact maken’ in de cursus palliatieve zorg, hogeschool Windesheim Palliatieve zorg[i], wie is die zorgvrager? Palliatieve zorgvragers zijn mensen die...
Corona compassie

Corona compassie

Corona Compassie In de media zijn vele grote en kleine verhalen verteld door experts, deskundigen, patiënten en naasten. Corona bracht eenzaamheid, verdriet, frustratie, wanhoop en verwarring. Mensen, regels en de grote behoefte aan compassie en medemenselijkheid...
Stop met moeten en ont-moet jezelf

Stop met moeten en ont-moet jezelf

Waarom een beetje humor en een shiatsu behandeling helpen bij stress We moeten veel tegenwoordig, eerlijker nog, we willen veel. Veel mensen ervaren al dat moeten als stress. En als we niet oppassen wordt stress een burn-out. Als mensen voor een shiatsu behandeling...
Niet blij met mijn lijf

Niet blij met mijn lijf

Ik ben niet blij met mijn lijf  Regelmatig tref ik vrouwen die zeggen “Lies, ik ben niet blij met mijn lijf”. Wat volgt is een opsomming van tekortkomingen en een ongelukkig gezicht. Soms is het goed dat je uitgedaagd wordt om de schoonheid van je eigen...