Ik ben niet blij met mijn lijf 

Regelmatig tref ik vrouwen die zeggen “Lies, ik ben niet blij met mijn lijf”. Wat volgt is een opsomming van tekortkomingen en een ongelukkig gezicht. Soms is het goed dat je uitgedaagd wordt om de schoonheid van je eigen lijf te zien en te ervaren.

Zo was ik uitgenodigd voor een feest van een lieve dame die 50 werd. Ze gaf ons een workshop buikdansen kado. Daar stonden we dan, 35 graden Celsius, plakkerig en een beetje onwennig. We werden uitgenodigd om uit de kleren te gaan en in het tenue van een buikdanseres te stappen. Een zaaltje vol spiegels, en kleding die niets onthuld. Confronterend? Best wel, ik ben niet meer die strakke jonge twintiger, er bolt en rolt hier en daar wat en in deze outfit toont dat helemaal. Echt een moment om te denken “ik ben niet blij met mijn lijf”.

Maar wat een feestje! Zo vrij en vrolijk, heupwiegend en spelend met elkaar. Wat een rijkdom om in die vrouwen energie te zijn, met al die vrouwen. Om te kunnen bewegen, uitgedaagd te worden je vrouwelijkheid te ontdekken en te tonen. Wat is het dan fijn om je vrij te voelen in je eigen lijf, om vrij uit te bewegen en stralen en zo je zelf zonder gene te tonen. Mijn lijf is mijn thuis, ik kan niet zonder en ben haar dankbaar voor alles wat ze tot nu toe voor me heeft gedaan. En dat werd me wel duidelijk in die niets ontziende outfit, hoe krachtig en stralend een vrouw kan zijn!

Vaak geef ik vrouwen na een shiatsu behandeling een paar tips mee om thuis te gaan ontdekken en spelen. Om je eigen lijf met plezier te beleven en te ontdekken hoe vrouwelijk en krachtig jij bent.

Wil jij dit ook? Speel dan gerust mee,

  • Wieg eens met je heupen wanneer je over straat loopt, heb het lef te stralen!
  • Masseer je na het douchen met de heerlijkste bodylotion die je kan vinden, sla geen plekje over en dompel je onder in je volle aandacht.
  • Leg voor je gaat slapen een hand op je hart en een hand op je baarmoeder, de verbinding tussen beiden laat je stralen.
  • Kijk in alle spiegels die je tegenkomt en glimlach naar die mooie vrouw!
  • Maak je zelf op, draag hakken, ga naar de kapper, trek je mooiste kleren aan. De aandacht voor je buitenkant maakt je binnenkant zoveel zachter.

Geniet van jezelf, geniet van je lijf, het maakt je een stralende en zelfbewuste vrouw die weet wat ze wil.